Pohanka loupaná kroupy Bio Country life 0,5kg
Popis
Její chuť po oříšcích dává nový rozměr všem pokrmům. Najde si místo ve sladkých i slaných receptech. Tam, kde používáte kuskus nebo rýži, zapečená se zeleninou i v houbovém kubovi. Naplňte s ní papriky a od stolu nikdo neodejde. A sladký nákyp s ovoce a ořechy! Tak tomu se odolat nedá.
Pohanka se k nám dostala v 15. století z Ruska a stala se součástí českých jídel především na Moravě. Oblíbená je zvláště ve Francii, kde se z ní dělají známé tradiční palačinky - sladké crepes a slané galettes. K pohance se chuťově dobře hodí česnek, cibulka, majoránka, houby, pečená kořenová zelenina, pečená dýně, dušený špenát, dušená jablka, ořechy a další dobroty.
Tip: Uvařené kroupy dejte zamrazit, můžete pak po troškách přidávat do polévek, do kaší...
Recepty:
- Voňavá zapečená pohanka s dýní a pickles - Dobroty podzim 2015 na str. 14
- Příloha - všude tam, kde byste použili rýži nebo kuskus
- Sladké nákypy - uvařenou pohanku smíchejte s ovocem (nastrouhaná jablka, švestky, předem namočené sušené ovoce), přidejte ořechy celé nebo nastrouhané, podle chuti oslaďte sirupem, zalijte rostlinnou smetanou a zapečte
- Do zeleninového salátu - přidáním uvařené pohanky salát obohatíte a můžete ho podávat jako hlavní chod
- Směsi na výrobu náplní - připravte pohankovou směs: uvařenou pohanku smíchejte s osmaženou cibulkou, podušenou zeleninou a nastrouhaným tofu, okořeňte, plňte zeleninu a zapékejte
- Do polévky - buď ji v polévce uvařte, nebo přidejte předem uvařenou; dobrá je například do bramboračky, kulajdy, ale i vývarů a rajské
Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Složení
Pohanka setá*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování
Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 70 %.